HTML

Hogyan NE teniszezzünk?

John Bengtsson világhírű könyve magyarul (eredeti cím: How NOT To Play Tennis?) !! A könyv korábban kizárólag a yorgos.vilaga.hu (yorgos.freeweb.hu) oldalon volt olvasható. Hihetetlen szerencsével sikerült átmentenünk!

Friss topikok

Címkék

Archívum

2012.03.17. 23:01 Super aGyuri

6. fejezet: A visszavonulásról

Minden teniszező pályafutásának legszebb mozzanata a visszavonulás bejelentése. 

Ezt érdemes év közben megtenni, lehetőleg egy fáradságos Davis-kupa mérkőzés előtt, kellően demoralizálva csapatunkat, hogy annál jobban kitűnjünk közülük lelkierőnkkel és kitartásunkkal. 

A jobbak többször is visszavonják visszavonulási szándékukat, majd ismét megszellőztetik azt a bulvársajtóban, ezzel lázban tartva a hozzáértő közönség népes táborát. 

Amikor már a lerágott csont kategóriájába kezdünk tartozni, érdemes magánéleti problémáinkkal magunkra terelni a figyelmet. Ennek jó példáját szolgáltatja Monica Windy, ismert floridai telefonos szexkisasszony és műkedvelő teniszező, akinek a hátát egy túlbuzgó hamburgi pincér a vállalkozói páholyt a pályától elválasztó korláton átbukfencezve a tortaszeletelő késsel megkarcintotta. Ezzel nemcsak az újságoknak szolgált kiváló témával, hanem görnyedt háttal, de emelt fővel vonulhatott úgy vissza, hogy egy éven keresztül a teniszpálya közelébe se ment, mégis első helyen állt a ranglistán.

Még érdekesebb Ágassy András, magyar származású iráni sah és divatkreátor esete, aki idősebb, de még mindig csinos filmszínésznők pálya melletti felvonultatásával kereste kenyerét éveken át, majd amikor eme cirkuszi produkciója iránt a közönség érdeklődése alábbhagyott, jobb híján megnyerte a wimbledoni bajnokságot.

Legalább ilyen körítések kellenek ahhoz, hogy úgy vonuljunk vissza, hogy évekkel az eset után is rólunk beszéljen mindenki.

6.1 Veterán bajnokságok és bemutatók

Pályafutásunk befejeztével anyagi helyzetünket stabilizálandó, érdemes alsónadrágok és atlétatrikók gyártásába kezdenünk. Ha ezen a területen nem járunk sikerrel, fogjunk a kezünkbe faütőt, és essünk ki az összes ATP-verseny első fordulójában – így nagy mulatságot szerzünk a csak miattunk jegyet vásárolt több ezer embernek, akik napokig ostromolják majd a versenyigazgatóságot, később pedig öltözőnket és monacói villánk testőrségét a jegyárak visszatérítéséért és kártérítésért.

A rengeteg felszabaduló időnk hasznos eltöltésének mégis a legjobb módja a veteránbajnokságokon való indulás. Ezeknek a versenyeknek a sajátossága, hogy általában harminckét jópofa öreg bácsi indul rajtuk, és mindig Connors nyer.

Ez persze hamar unalmassá válik, így vállalhatjuk, hogy bemutatókon népszerűsítjük kedvenc sportágunkat, a siklóernyőzést.

Esetleg teniszezhetünk is.

6.2. Vállalkozások

A korábban felhalmozott iszonyatos szellemi és likvid tőkénket a magas inflációs ráta figyelembe vételével nem árt jól működő vállalkozásokba konvertálnunk. Részvényvásárlásokkal, tőkepiaci spekulációkkal és határidős devizaügyletekkel hamar nagy hírnévre tehetünk szert. Egy másik veterán játékos, Soros György hasonló módszerekkel tett tönkre tizenkét délkelet-ázsiai országot, ami a korábban megszokott teniszversenyek monotóniája után mindenképpen érdekes és hasznos szórakozás (főleg, ha tevékenységünket éhínség és véres polgárháborúk kirobbanása kíséri).

Aki azonban nem szeret biztosra menni, és kedveli az igazi kihívásokat, a tényleges kockázatot, saját vállalkozásba foghat. Ehhez kérhetjük közgazdászok, marketing-szakemberek hozzáértő segítségét, de ennél is jobban tesszük, ha megmaradunk a kaptafánál, és azzal foglalkozunk, amihez nem értünk: a tenisszel.

Nyissuk hát meg saját tenisziskolánkat, ahol a földkerekség legszínvonalasabb edzésprogramját a világ legrátermettebb edzőivel vihetjük sikerre, és fiatal tehetségek egész sorát indíthatjuk el a hírnév, a gazdagság és a pompa viszontagságos útjain.

6.3. Emlékiratok

Ha pedig mindezen próbálkozásaink kudarcba fulladtak, nem maradt más hátra, minthogy összeszedjük gondolatainkat, azokat formába öntjük, és megpróbáljuk azokat a könyvnyomtatás évszázados technológiáját felhasználva átadni az érdeklődőknek.

Magam is így tettem.

John Bengtsson

komment

süti beállítások módosítása